Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 dl langyos tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 20 g olaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő
- tojás a kenéshez
A tészta hozzávalót bepakolom a robotgépbe, de előre a langyos tejben felfuttatom az élesztőt. Bekapcsolom a gépet és legalább 20 percig dagasztom. Akkor jó, ha hólyagos és a dagasztótál oldaláról könnyen leválik. Utána fél órát kelesztem, de nem veszem ki a robotgépből, mert utána még egyszer átgyúrom vele. Ezek után kiveszem a tésztát és 8 egyforma gombócot formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, felvert tojással alaposan, kétszer is megkenem, majd ismét kelesztem. Ekkor mehet csak az előmelegített sütőbe ahol 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre és szép fényesre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése