2012. április 1., vasárnap

Meggyes-túrós-kakaós lepény



Hozzávalók:

5 tojás
15 dkg margarin
13 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
15 kanál tej
25 dkg túró
3 kanál búzadara
1 citrom reszelt héja
15 dkg meggybefőtt

4 tojást szétválasztunk, a sárgájukat 10 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd tovább verve hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint. Beleforgatjuk a kakaót, lisztet, sütőport és a tejjel lazítjuk. Végül a tojások fehérjéből készült habot forgatjuk bele a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrót 1 tojással, búzadarával, citromhéjjal és a maradék cukorral összekeverjük és diónyi halmokat kanalazunk a lepényre. (Vigyázzunk, mert a túrós töltelék kissé folyós.) Az üresen maradt helyekre meggyszemeket teszünk, majd fél órára berakjuk a forró sütőbe, ahol szépen lassan a sütemény megemelkedik és a túrós-meggyes halmokat körbeöleli, néhol betakarja, de amikor majd felvágjuk szépen kifog rajzolódni az ízletes töltelék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése