2012. április 9., hétfő

Muffin bárányok



Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
10 dkg baracklekvár
10 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Díszítés:
1 tojás fehérje
porcukor
csokoládé tojás, vagy gömb

A csokoládét és a margarint gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd óvatosan hozzá öntjük a csokoládét. Belekeverjük a baracklekvárt, végül a sütőporral elkevert lisztet. Muffin formákba egyenletesen szétadagoljuk és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjét annyi porcukorral kikeverjük, hogy nyomózsákból kinyomva ne folyjon szét. Ezzel a mázzal egy réteg "gyapjút" rajzolunk a bárányoknak, majd ráültetjük a fejüket. Várunk egy keveset, amíg az első réteg nagyjából megköt és felrajzoljuk a második réteget és a bárányok szemeit és orrát kipöttyözzük.

1 megjegyzés: