2013. november 30., szombat

Túrós pogácsa

Villámgyors, egyszerű és olcsó. Talán ezekkel a jelzőkkel lehet a legjobban leírni, hogy milyen is ez a pogi. De ami a legfontosabb: eszméletlenül finom. Lépten-nyomon rájártunk, így nem meglepő, hogy (és ez a legnagyobb hátránya) nagyon gyorsan elfogyott. Bár nem hosszú életű, azért érdemes kipróbálni. És egyébként sokáig eláll, már ha van lelkierőnk megállni a nassolását...



Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
kevés só

A tetejére:
1 egész tojás
reszelt sajt

A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, kétszer hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kis méretű pogácsa szaggatóval szaggatjuk. A tepsibe rakhatjuk szorosabban, mert nőni nem nagyon fognak. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. (A sajtot akár el is hagyhatjuk, úgy is tartalmas.)
Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése