2013. október 15., kedd

Diós csiga



Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
A tetejére:
  • margarin
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél dl tej 
  • kristálycukor
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Egy órát kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. A töltelék hozzávalót összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Szorosan feltekerjük és 12 egyforma darabra vágjuk. Muffin sütőt használunk, amit kikenünk margarinnal és így rakjuk bele a csigákat. Olvasztott margarinnal a tetejüket megkenjük. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Az utolsó 5 percben egy-egy kanál vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsoljuk mindegyik csigát és meghintjük kristálycukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése