Hozzávalók:
- 14 dkg dió
- 14 dkg méz
- 28 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- dió a díszítéshez
A hozzávalókat nem gyúrjuk, hanem keverjük, ugyanis inkább galuskatésztára hasonlít az állaga, mint linzertésztára. A kezünket olajjal alaposan dörzsöljük be és így formázzunk kb. dió nagyságú gombócokat. Nagyon ragad a tészta, még olajos kézzel is nehéz a formázás, ezért érdemes 10 darab után kezet mosni és ismét beolajozni. Tepsibe rakosgatjuk és mindegyik tetejére egy-egy szem fél diót teszünk. Ebből a mennyiségből megközelítőleg 45 darab lesz. Közepesen meleg sütőben 15 perc alatt sül meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése