Töltelékét tekintve is igen változatos: lehet édesen vagy sósan elkészíteni, csak hússal, vagy csak zöldséggel, esetleg vegyesen. Igen kiadós és napokig eláll.
Kapóra jött, hogy ajándékba kaptam egy Tupperware formázót, amit szinte ehhez az ételhez találtak ki. Ugyanis az egyik oldalával a korongokat lehet kiszaggatni, a másik oldalán pedig hajtogatja és formázza a megtöltött tésztát. Rögtön fel is avattam. Bevált, tökéletes!
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál sütőpor
- tojás a kenéshez
A töltelékhez:
- egy kis fej káposzta
- só, bors
- olaj
Eközben a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Nagyobb korongokat szaggatunk belőle. Egy-egy kanál tölteléket helyezünk rá. Körben a szélén tojással megkenjük, ez lesz a "ragasztó". Félbehajtjuk és a széleit lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojással kívül is megkenjük.
200 fokon sütjük 15 percet.
Nagyon jó ötlet
VálaszTörlésígy a káposztát lefagyasztani köszönöm