Szóval érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 7 dkg margarin
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 5 dkg kakaó
- 1 kis pohár joghurt
- fél zacskó sütőpor
- 4 kemény körte
- fél citrom leve
A tortaformát margarinnal kikenjük és porcukorral alaposan megszórjuk. Ettől a sütés végére egy karamellréteg keletkezik. A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük és a citrommal meglocsoljuk. Szépen elrendezgetjük a tortaforma alján. A tészta hozzávalóit külön a száraz és nedves hozzávalókat kikeverjük, majd az egészet összekeverjük és a körtékre óvatosan rákanalazzuk. Fél óra alatt 180 fokon sül meg. Amint a sütőből kivettük, maximum 5 percet pihentetjük és tortatálra fordítjuk, máskülönben a formába bele fog ragadni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése