2013. október 11., péntek

Körtés fordított torta

Akkora sikere lett ennek a sütinek, hogy lefotózni sem volt időm. Még rendesen ki sem tudott hűlni.
Szóval érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:


  • 7 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg kakaó
  • 1 kis pohár joghurt
  • fél zacskó sütőpor
  • 4 kemény körte
  • fél citrom leve

A tortaformát margarinnal kikenjük és porcukorral alaposan megszórjuk. Ettől a sütés végére egy karamellréteg keletkezik. A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük és a citrommal meglocsoljuk. Szépen elrendezgetjük a tortaforma alján. A tészta hozzávalóit külön a száraz és nedves hozzávalókat kikeverjük, majd az egészet összekeverjük és a körtékre óvatosan rákanalazzuk. Fél óra alatt 180 fokon sül meg. Amint a sütőből kivettük, maximum 5 percet pihentetjük és tortatálra fordítjuk, máskülönben a formába bele fog ragadni.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése