2012. március 10., szombat

Gyümölcstorta




Gyümölcstortát készíteni nem bonyolult feladat, a gyümölcsök fajtájától függően ezerféle variációban készíthetjük el.
Ennek a receptnek azonban a piskótája nem hagyományos, sőt jóval egyszerűbb az eredetinél!

Gyümölcstorta

2 tojás
1 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg liszt
fél csomag sütőpor

5 dl tej
1 csomag DrOetker vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor

különféle gyümölcsök
tortazselé
2 evőkanál cukor

A két tojást a cukorral legalább 6 percig magas fokozaton a tálas mixer, vagy dagasztógép habverőszárával verjük, ettől olyan állagot ér el, mint amikor a felvert fehérjéhez a tojássárgákat hozzákeverjük. Ha már jó habos, alacsonyabb fokozatra állítjuk és az előzetesen kimért, átszitált és sütőporral elkevert lisztet kanalanként hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük és kb. 20 perc alatt közép-meleg sütőben kisütjük. Az utolsó 5 percben a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk. Ettől a sütemény nem esik össze, hanem a felgyülemlett nedvesség el fog távozni, így a torta nem fog a tortatányér aljára ragadni. A gyümölcsöket előkészítjük: kockákra, szeletekre vágjuk.Ha a torta kihűlt az útmutatás szerint elkészítjük a pudingot, és még melegen a sütire öntjük, majd a gyümölcsöket gyorsan a közepétől kifelé rárakosgatjuk. A tortazselét 2dl vízzel, 2 evőkanál cukorral felforraljuk. Kevergetve kihűtjük és óvatosan, vékonyan rácsurgatjuk a gyümölcsökre. Hűtőben legalább 2 órát pihentetjük és tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése