2012. február 27., hétfő

Szezámmagos zsemlék

Ennek a zsemle receptnek az elkészítése gyerekjáték, feltéve, ha van egy strapabíró robotgépünk. Ha nem akarunk Popeye karokat magunknak, javaslom mindenféleképpen vegyük az elektronika segítségét. Ugyanis csak akkor lesz igazán laza, hólyagos a tészta, ha tökéletesen ki van dolgozva. Ez még dagasztógép segítségével is legalább 20 perc.











Hozzávalók:

46 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
2 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
3 dl langyos víz



A száraz hozzávalókat a robotgépbe szórjuk. (A szárított élesztőt nem kell felfuttatni.) A gépet elindítjuk, közben hozzá csurgatjuk a langyos vizet. Legalább 20 percig dagasztjuk. A kidolgozott tésztát 8 egyforma darabra osszuk és szép gombóc alakokat formázunk belőle. Tepsibe rakjuk, tetejét bevizezzük és megszórjuk szezámmaggal. Kelesztjük egy fél órát, majd berakjuk a 180C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt sül meg.

2 megjegyzés: