2012. február 22., szerda

Zabpelyhes keksz



Zabpelyhes keksz

15 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál fahéj
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
6 dkg barna cukor
6 dkg méz
1 tojás


A csokoládét apró kockákra vágjuk és a többi száraz hozzávalóval egy nagy tálban összekeverjük. A szobahőmérsékletű margarint a tojással, cukorral, mézzel robotgéppel habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókkal elvegyítjük. Kb. 5 cm távolságra egymástól diónyi gombócokat teszünk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre,  és enyhén vizes ujjal óvatosan lelapítjuk őket. 10-15 perc alatt 175°C-on sül meg. Szedjük ki rácsra és hagyjuk kihűlni, mert csak akkor válik ropogóssá.
Változatok:
Készíthetjük csokoládé helyett, vagy a mellé vágott mogyoróval,mandulával, dióval, apróra vágott aszalt gyümölcsökkel (mazsola, áfonya, meggy, stb.), reszelt citrom, vagy narancshéjjal, esetleg kókuszreszeléket is forgathatunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése