2012. február 22., szerda

Lekváros bukta



Hozzávalók:
fél kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárga
3 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg cukor
1 csipet só
lekvár
vaj a kenéshez

Az élesztőt kevés cukorral, 1 dl tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, sót és a liszthez öntjük a kovásszal együtt. Végül az olvasztott margarinnal jól eldolgozzuk és hólyagosra dagasztjuk. Egy órás kelesztés után lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk és kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk. Közepébe3 ízlés szerinti lekvárt teszünk, két szemközti oldalát kissé felhajtjuk és a másik oldalon összecsavarjuk, így nem folyik ki belőle a lekvár. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük és fél órát újból kelesztjük. 180°C-on 30-35 perc alatt sül meg. Tálaláskor a buktákat szétszedjük és porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése